Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Yaralı Askerlerimize Acil Şifalar Diliyorum

Fırat Kalkanı bölgesinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda iki askerimizin şehit düştüğünü ve yaralı askerlerimizin olduğu üzülerek öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

Hacıbektaş’tan Tüm Canlara İyi Pazarlar.

#BirOlalım. #İriOlalım. DiriOlalım.#HacıBektaşVeli #Serçeşmemiz #Hacıbektaş’tan tüm #Canlara İyi Pazarlar. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

Lozan Antlaşması Vazgeçilmezimizdir

Lozan Antlaşması Vazgeçilmezimizdir. Türkiye Cumhuriyetimizin tapu senedi ve varlık sebebimiz olan, aynı zamanda diplomasi tarihimizin en parlak zaferlerinden biri olan #LozanAntlaşması‘nın imzalanışının, 98.yıl dönümünde; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun. Lozan vazgeçilmezimizdir. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş […]

Basın Emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun.

Basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

Erzurum Kongresi’nin 102. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Erzurum Kongresi’nin 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı