Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

Milletimizin Başı Sağolsun

Tunceli’de, Eren-7 Operasyonu’nda ağır yaralanan Uzman Çavuş Burak Tortumlu’nun kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu üzülerek öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Tarafsız, doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla kamuoyunu aydınlatan fedakar gazetecilerimizin Dünya Gazeteciler Günü”nü kutlarız. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

GEÇMİŞ OLSUN ANTALYA!

Akdeniz’de meydana gelen Antalya ve çevresinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; can ve mal kaybı yaşanmamasını temenni ediyoruz. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

Can Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Kutlu Olsun.

Can Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Kutlu Olsun. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

07 EKİM 2021 MECLİS KARAR ÖZETİ