Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

PARSELASYON İLANI

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun

Bizim Aşkımız HACIBEKTAŞK Birbirimizi Sevdiğimiz , anladığımız ve dinlediğimiz zaman Dünya güzelleşecek.#SevgililerGününüzKutluOlsun.#14Şubat#HerŞeySevmekVeİnanmaklaBaşlar. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

Hacıbektaş Halk Eğitim Merkezinin Düzenlemiş Olduğu 14 Şubat Sevgililer Günü Programı Tüm Halkımıza Duyurulur.

Hızır Yoldaşınız Olsun.

Hızır Yoldaşınız Olsun. Hızır orucu tutan tüm Canlarımızın dua ve lokmalarının Hak katında kabul olmasını diliyorum. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

İYİ DERSLER ÇOCUKLAR.

İYİ DERSLER ÇOCUKLAR. Sömestir tatilinin ardından ilk ders zili bugün çaldı.Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı bir dönem geçirmelerini diliyorum. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı