Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Geleceğimizin teminatı Çocuklarımızın #KutupYıldızları,başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Eşim ve tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar meslek hayatlarında başarılar dilerim. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

GEÇMİŞ OLSUN DÜZCE

GEÇMİŞ OLSUN #Düzce. Düzce’de meydana gelen; İstanbul, Ankara ve bir çok illimizde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

Serçeşme’miz Hacıbektaş’tan Tüm Dostlara Günaydın.

Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun

Güzel günler göreceğiz çocuklarGüneşli günlerMotorları maviliklere süreceğiz çocuklarIşıklı maviliklereSüreceğiz.#NazımHikmet. Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun.

Celal KILIÇDAROĞLU Vefat ve Başsağlığı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit’te yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun vefat haberini derin üzüntü İle aldık.Celal Kılıçdaroğlu’na Allah’tan rahmet, genel başkanımız başta olmak üzere Kılıçdaroğlu Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet yıldızlar yoldaşı olsun. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı