BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ VE CEM EVİ YAPIMI

* Hacıbektaş’a büyük bir kültür merkezi ve Cem Evi yapımı için belediye çalışmalarını sürdürmektedir.

* Çilehane de bulunan belediyeye tahsisi yapılmış olan harabe halindeki amfi tiyatro salonu bu maksatla restore edilecektir. Binanın üzeri kapatılmıştır.        Arkadan iki sahanlıkla giriş projesi tamamlanmış malzeme temini aşamasındadır. Arkadan iki giriş ile Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesine  girilecektir.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA İNSANLIK MÜZESİ
Müze; Menemen, Kahramanmaraş, Çorum, Sivas olaylarında katledilen canlar ile bireysel olarak katledilen, Uğur MUMCU, Muammer AKSOY gibi aydınları ve İlhan SELÇUK, Turhan SELÇUK karikatürleri ve yazılarını içeren bölümlerden oluşacaktır.

CEM EVİ
1000-1500 kişilik binanın büyük salonunu oluşturacak olup Hacıbektaş’a ziyarete gelen canlar planlı bir şekilde hem müzeyi gezecek hem de cem yapacaklardır. Böylece Hacıbektaş çok büyük bir cem evine kavuşmuş olacaktır. Cem evinin Çilehane de olması ayrı bir önem kazanacaktır.

KÜLTÜR MERKEZİNİN DİĞEER BÖLÜMLERİ

* Mutfak