Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişinin 95. Yıl Kutlamaları

Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişin 95 nci yılı Hacıbektaş’da coşkuyla kutlandı.   22 Aralık 2014 Günü Saat 10.00 da Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi.

Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişini temsilen Hacıbektaşlı öğrenciler İl Valisi Mehmet CEYLAN ‘A Türk Bayrağını sundular. Atatürk Evi (Müzesi) gezildikten sonra  Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde yapılan salon toplantısında; Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza SELMANPAKOĞLU, Hacıbektaş Kaymakamı  Ahmet İhsan ÇİĞİL ve Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından sonra, İlçede yapılan atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Hacıbektaş Kültür ve Turizm Bakanlığı Semah Ekibi gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.

Öğleden sonra Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Törene devam edildi. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU, Arif PARMAKSIZ salonları ile Prof. Dr. Filiz KILIÇ Kütüphanesinin açışı yapıldı.

Salon programında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Filiz KILIÇ ve Belediye Başkanı Ali Rıza SELMANPAKOĞLU konuşmalarından sonra Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Anıl ÇELİK koordinatörlüğünde müzik dinletisi ve öğretim görevlilerinin oluşturduğu korodan Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Takiben Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nüshet  Göksun YENER koordinatörlüğünde açılan resim sergisi gezildi. Fakülte bahçesinde Atatürk anısına ağaç dikildi.

Akşam programında Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde Hacıbektaş Belediyesinin düzenlediği etkinlikte halka lokma dağıtımı yapıldı. Takiben Hacıbektaş Çağdaş Gençlik Grubunun konseri yer aldı. Aşağıda isimleri yazılı grup üyelerinin bir buçuk saat süreli verdiği konser büyük ilgi ile izlendi.

HACIBEKTAŞ ÇAĞDAŞ GENÇLİK GRUBU

Ali KAVLAK (Solist)                                    Kazım TAŞKIN (Bağlama)

Dilara BALTA (Solist)                                Samet HARMANKAYA (Kanun)

Doğasav SÜMER (Klasik Gitar)                 Suat ÇIKRIKÇ  (Batari)