BASINA ve KAMUOYUNA

BASIN ve KAMUOYUNA

Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile düzenlenen; 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 18 Ağustos Salı günü sona erdi.
Sevgili canlar. Bilindiği gibi tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeni ile bu yıl; kapalı alanlardaki tüm sergi-panel-konser-gösteri-Cem etkinliklerimizi yapmama kararı almıştık.
56 yıldır gerçekleştirilen etkinliklerimizi bu yıl küçük çapta, halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, kısıtlı katılımla, gerekli tüm tedbirleri alarak icra etmeye çalıştık. Covid-19 gölgesinde kısıtlı katılımla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde bizlere destek olan omuz veren;
CHP Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP Genel Merkez Yöneticilerimize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na ve çalışanlarına, tüm il ilçe örgütlerimize, Alevi-Bektaşi kurum ve derneklerine, STK’lara, belediye başkanlarımıza, kardeş-dost belediyelere ve çalışanlarına, meclis üyelerimize, anma kurulumuza, esnaflarımıza, hayırseverlerimize, sanatçı dostlara, gönüllü görevlilerimize ,belediye personelimize ,sağlık çalışanlarına, emniyet mensuplarına, oda başkanlarımıza, Hacı Bektaş Veli Dergah’ı çalışanlarına, Hacıbektaş ve Hacı Bektaş Veli’ye gönül verip bizi yalnız bırakmayıp etkinliklerimize katılım sağlayan tüm ziyaretçi canlarımıza ve Hacıbektaş halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Kültürümüzü en iyi şekilde Ulusal ve Uluslararası boyutta tanıtmak, yaşatmak ve ileriki nesillere aktarmak için çaba harcadık. Elbette ki yaptığımız iyi işlerin yanında eksiklerimiz, hatalarımız, yanlışlarımız olabilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Manevi Mirasım, Akıl ve Bilimdir” sözünden yola çıkarak, yapıcı eleştiriler ve ORTAK AKIL la, iletişim kanallarımızı ‘’YIL BOYUNCA’’ açık bırakarak, bunların üstesinden hep beraber gelmeye çalışacağız.
57 Yıldır Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile düzenlenmekte olan etkinliklerimizde; Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu, nasıl bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yok sayılamazsa, Alevi Bektaşi toplumu ve Alevi Bektaşi Kurumlarının da tarafımızca veya bazı kurum ve kuruluşlarca yok sayılması söz konusu olamaz.
Bu bağlamda; Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 750. Yıl dönümü nedeniyle UNESCO tarafından 2021 yılında ”Anma Listesine Alındığı” ilan edilmesi sebebiyle, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çalışmalarımıza ‘’daha geniş bir Anma Kurulu’’ ile bu günden itibaren başlamayı planladığımızı, etkinliklerin yurt içi ve yurt dışında çeşitli noktalarda; ‘’ YOL BİR SÜREK BİNBİR ’’ diyerek yine Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi Bektaşi Kurumlarının desteği ile icra etmeyi düşündüğümüzü, bu yıl olduğu gibi T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir ALTERNATİF etkinlik hazırlığı içerisine girmeyerek, bizleri ‘’YOK SAYMADAN’’ Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi Bektaşi Kurumlarının ve Alevi Bektaşi Toplumunun içinde bulunduğu etkinliğe destek vereceklerini umut ediyor, önümüzdeki yıl pandemisiz, sağlıklı ve mutlu günlerde tekrar Serçeşme’de buluşmak dileğiyle, hepinizi aşkla ve sevgiyle selamlıyor, Hünkar’ın ‘’Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım’’ sözlerinin hepimize yol gösterici olmasını temenni ediyoruz.
Anma Kurulu Adına
Arif Yoldaş ALTIOK
Hacıbektaş Belediye Başkanı