57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor.

Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile düzenlenen; 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerimizin, 16 Ağustos Pazar günü gündüz bölümünde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde düzenlemesi yapılan alanların ziyareti ile başladı. Kutsal mekanlarımız olan Kadıncık Ana Evini ziyaret edilip Akpınar Çeşme’sinden su içildikten sonra, Bektaş Efendi Türbesi ziyaret edilip, Hayad Derneği işbirliği ile yapılan Kerpiç Yel Değirmeni projesi yerinde incelendi. Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesislerinin açılışıyla devam eden program, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hacıbektaş Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Dergahı ziyareti ile son buldu.
57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Resmi Açılış Programı akşam saat 19:30’da sınırlı sayıda katılımcı ile Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu’nun da katıldığı program
Semah gösterisi ile başlayıp sırasıyla Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir Vali Yardımcısı Kaan Mekan Çeviren, Hızır Avusturya Dernek Başkanı Zöhre Doğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarıyla devam etti. 27. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü sahibi Hızır Avusturya Derneğinin Ödülü Derneği temsilen Hızır Avusturya Dernek Başkanı Zöhre Doğan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takdim edildi. Bağlama virtüözü Erdal Erzincan deyişleriyle Resmi Açılış Programı son buldu.
Saat 22:00’de Kent Meydanında Nazlı ÇIĞA-Server ÇIĞA’nın hazırlayıp sunduğu Ben “ANADOLU” Adımı Kadıncık Ana’dan Aldım isimli müzikal tiyatro gösterisi ve Aynur Güneş Türküleri ile 16 Ağustos günü programımız sona erdi.