29. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü Sahibi Kamil ATEŞOĞULLARI

29. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü…

59.Ulusal 33. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bu yıl 29.su verilecek olan Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü sahibi Kamil ATEŞOĞULLARI olmuştur.

Anma Komitesi tarafından oluşturulan Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü jürisi tarafından önerilen adaylar içerisinde Kamil ATEŞOĞULLARI Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’ne layık görülmüştür.

KAMİL ATEŞOĞULLARI

Kamil Ateşoğulları 1944 yılında Maraş’ın Göksun İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi uzmanlık programını bitirdi.

SSK Genel Müdürlüğü’nde çalışırken DİSK/Sosyal-iş Sendikasında yöneticilik, serbest avukatlık, CHP ve SHP Altındağ İlçe Başkanlığı, 19.Dönem Ankara Milletvekilliği, TBMM Adalet Komisyonu üyeliği ve SHP Cezaevleri Komisyonu sözcülüğü yaptı.

Milletvekilliğinden sonra İnsan Hakları Derneği Genel Sekreterliği yaptı. Türkiye Barış Meclisi üyesidir. Mahkemece kapatılması kararı verilen DİSK /Emekli Sen ‘nin kurucularındandır. Şu anda İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesidir.

Alevi Kurumları adına hazırladığı rapor, yazı ve kitapçıklar dışında;

• Bir insanlık suçu, Ölüm Cezası

• Uluslararası Çalışma Örgütü /İLO

• Bir uzun yürüyüş ve iki uzun gün (Bu Kitap ayrıca belgesel olarak bazı TV kanalarında gösterimi yapıldı.)

Anma Kurulu Adına