2013 Mahzuni Anma Günü Programı

mahzuni

2013 Mahzuni Anma Programını Görmek için tıklayın

MAHZUNİ ŞERİF’İ ANDIK

          11 Mayıs 2013 günü Mahzuni Şerif’i Çilihane’de gömütü başında saat 11:00’de yağmur altında başlayan anma etkinliğimiz lokma dağıtımı ile devam etti.  Çilehane’deki törene 3.000 civarında yurdun dört bir tarafından gelen yurttaşımız katıldı.

          Öğleden sonra 13:30-17:00 arasında etkinlik İsmail Ateş, Yaşar Seyman, Ali Rıza Selmanpakoğlu konuşmacı olarak katıldıkları  panel ve Ali Mahzuni, Mustafa Özarslan, Yiğit Birkan Demir ve saz ekibi, Mine Kuş’un    konser programı ile sürdürüldü.

          Etkinlikte   Ankara Çankaya CHP İlçe Başkanı  Sayın Mehmet Perçin ve CHP Ankara İl Başkanı Sayın Zeki Alçin selamlama konuşması yaptı.  Etkinliğe önceki Milletvekili  Sayın Ali Rıza Gülçiçek ve  Sayın Muharrem Kılıç, CHP Ankara İl Kadın Kolu Başkanı Sayın Canan Kumbasar katıldı.

          Tören CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun aşağıdaki mesajı okunarak başladı.

Sayın Ali Rıza  SELMANPAKOĞLU,    Hacıbektaş Belediye Başkanı

          Aşık Mahzuni Şerif’i Anma Programına davetiniz için teşekkür ederim.

          Anadolu ozanları geleneğinin en önde gelen temsilcilerinden biri olan, Aşık Mahzuni’yi ölümünün onbininci yıldönümünde saygıyla, sevgiyle anıyorum.

          Bugünkü talan düzenini görmeden, yoksulun sırtından soygun yapanlara isyan eden, kul hakkını yiyenlere meydan okuyan ozanımızı ölüm yıldönümünde yalnız bırakmayan tüm sevenlerini ve Hacıbektaşlıları en içten duygularla selamlıyorum.

          Törene ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sayın Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Sayın Adnan Keskin, CHP Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı    Samsun Milletvekili Sayın Haluk Koç, CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Sayın Bihlun Tamaylığil, CHP Meclis Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Durdu Özbolat, CHP Ankara Milletvekili Sayın Levent Gök ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner telgraf gönderdi.