Hacı Bektaş Veli Etkinlikleri Sona Erdi.

Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile düzenlenen; 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri sona erdi.
Sevgili canlar. Bilindiği gibi bu yıl etkinlik tarihlerimizin bir bölümünün Muharrem ayına denk gelmesi sebebiyle etkinlik içeriklerimizi buna göre programlamak durumunda kaldık. Bu bağlamda 16, 17, 18, 19, 20 Ağustos tarihlerinde sergi-panel-tiyatro-açılış- doğa yürüyüşü vb etkinlikler, 21 Ağustos Cumartesi günü resmi protokol programı, yine 21 Ağustos Cumartesi ve ve 22 Ağustos Pazar günü ise Konser – Cem ve Aşure erkanlarımız ile diğer etkinliklerimiz, halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirler alınarak icra edildi.
2021 Yılı UNESCO tarafından tüm dünyada Hacı Bektaş Veli yılı ilan edildi. Bu kapsamda bu yılki etkinlik temamızı ”IRKÇILIĞA HAYIR – NO TO RACISM” olarak belirleyip; evrensel anlamda tüm dünyaya mesaj vermek adına, Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin 700 yıl önceki ”Hiçbir Milleti ve İnsanı Ayıplamayınız” ”72 Millete Bir Nazarla Bakınız” ”Dili, Dini, Rengi Ne Olursa Olsun İyiler İyidir” sözleriyle dünya üzerindeki ırkçılığa ve ayrımcılığa dikkat çekip, Hacı Bektaş Veli’nin sevgi, barış ve hoşgörüsünü tüm insanlığa anlatmaya çalıştık.
UNESCO 2021 Hacı Bektaş Veli Yılı çerçevesinde yıl sonuna kadar; yurt içi ve yurt dışında çeşitli noktalarda etkinliklerimiz devam edecek.
58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri bizlere destek olan omuz veren;
CHP Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP Genel Merkez Yöneticilerimize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na ve çalışanlarına, tüm il ilçe örgütlerimize, Alevi-Bektaşi kurum ve derneklerine, STK’lara, belediye başkanlarımıza, kardeş-dost belediyelere ve çalışanlarına, meclis üyelerimize, anma kurulumuza, esnaflarımıza, hayırseverlerimize, sanatçı dostlara, gönüllü görevlilerimize ,belediye personelimize ,sağlık çalışanlarına, emniyet mensuplarına, oda başkanlarımıza, Hacı Bektaş Veli Dergahı çalışanlarına, HAYAD Derneği Yöneticilerine, Hacıbektaş ve Hacı Bektaş Veli’ye gönül verip bizi yalnız bırakmayıp etkinliklerimize katılım sağlayan tüm ziyaretçi canlarımıza ve Hacıbektaş halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor;
Tüm dünyanın ve ülkemizin ihtiyacı olan, sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü amasız ve fakatsız inşa etmek için, hepimizi birlikte mücadeleye davet ediyor, selamlarımızı sunuyoruz.
 
Anma Kurulu Adına
Arif Yoldaş ALTIOK
Hacıbektaş Belediye Başkanı