Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

Elektrik Kesintisi Duyurusu

21 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun.

Dil, din, renk gözetmeden tüm dünyada birlik olma zamanı. 21 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü

Özümüzü, kültürümüzü, sevdiklerimizi yaşatabilmek için hatıralara sahip çıkalım. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

CHP Eski Manisa Milletvekilimiz Şahin Mengü’ye Allah’tan Rahmet, Ailesine Başsağlığı Diliyoruz.

Hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendiğim CHP eski Manisa Milletvekilimiz Şahin Mengü’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

İhale Duyurusu