Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURUL KARARI

Milletimizin Başı Sağolsun

Bitlis’te askeri helikopterimizin düşmesi sonucu 9 askerimizin şehit düştüğünü üzülerek öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağolsun. Arif Yoldaş ALTIOKHacıbektaş Belediye Başkanı

Yusuf HAYALOĞLU’nu Saygıyla Anıyoruz.

Unutulmayan şair, yazdıkları ile gönlümüze taht kuran Yusuf HAYALOĞLU’nu saygıyla anıyoruz. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

Devrim Yasaları’nın Kabulü

Laik Cumhuriyetin temelini oluşturan ve Devrim Yasaları’nı kabul eden O milli ruhu, her daim mücadelemizde yaşatmaya kararlıyız. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı

Müslüm GÜRSES’i Saygıyla Anıyoruz.

Türk Müziği camiasının unutulmaz isimlerinden Müslüm GÜRSES’i saygıyla anıyoruz. Arif Yoldaş ALTIOK Hacıbektaş Belediye Başkanı