Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasını hedef alan Atatürk devrimleri, bir biri arkasına yapılmıştır. Bunlardan 3 Mart 1924 tarihli öğretimin birleştirilmesi (Tevhid-i tedrisat Kanunu) yasası, Halifeliğin Kaldırılması yasası, çıkartılarak Laiklik konusunda çok önemli adımlar atılmıştır.

Bu çerçevede çağdışı kalmış Abdülhamit medreseleri (Okulları) kaldırılarak yerine çağdaş eğitim ve öğretim yapılan okullar açılmıştır. Yeni açılan Cumhuriyet’in okullarında eğitim, bilme ulusal dokunun güçlendirilmesine, sosyo kültürel yapının çağdaşlaştırılmasına yönelik programlarla bir yandan toplumsal gelişme bilimsel temellere oturtulmuştur.  Çoğu bilimsel eğitimde çağı yakalamak için yeterli olmayan bazılarının ise gericiliğe yönelik olmaları nedeniyle 1925 yılında Türkiye’de Tekke ve Zaviyeler kapatılmıştır. Tekke ve zaviyelerin kapatılması ile birlikte Hacı Bektaş Veli Dergahı’da kapatılmıştır.

Hacı Bektaş Dergahı 1964 yılında 16 Ağustos günü müze olarak açılmıştır. 16 Ağustos 1964 tarihiden itibaren her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal çerçevede 1990 yılından itibaren de uluslar arası çerçevede Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri olarak düzenlenmektedir.

Tüm Öğrencilerimize Duyurulur

Nevşehir Valiliğinin yapmış olduğu açıklamaya göre 19.01.2022 Çarşamba (Yarın) Hacıbektaş ilçemizdeki tüm okullar 1 gün #Tatil edilmiştir.Tüm Öğrencilerimize duyurulur. Kitap okumayı unutmayalım.

11 Ocak 2022 Tarihli Meclis Karar Özeti

Tüm Dostlara Serçeşme’miz Hacıbektaş’tan Mutlu ve Sağlıklı Haftalar Diliyoruz

Tüm Dostlara Serçeşme’miz Hacıbektaş’tan Mutlu ve Sağlıklı Haftalar Diliyoruz. #HacıBektaşVeli #Atatürk #Hacıbektaş

Rauf Denktaş’ı Saygı ve Rahmetle Anıyoruz