CENAZE HİZMETLERİ BİRİMİMİZ FAALİYETE GEÇMİŞTİR.

Cenaze Hizmetleri Birimi haftanın her günü 24 saat, resmi ve dini bayram günleri de dahil olmak üzere kesintisiz hizmet vermekte, olası bir vefat durumunda ücretsiz aranarak cenaze ve defin işlemlerine ilişkin yardım alınabilmektedir.
Cenaze Hizmetleri Birimi , resmi ve dini bayram günleri dahil olmak üzere 365 gün, 24 saati Umum – i Hıfzıssıhha Kanunu’nun emredici hükümleri doğrultusunda kesintisiz hizmet vermektedir.
İlçemizde gerçekleşen vefat durumlarında;
Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise; Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak vefat durumuna ilişkin bilgi verilir. Bilgiye istinaden cenazenin bulunduğu bölgeye cenaze aracı gönderilir. Eve gelen tabibin düzenlemiş olduğu Ölüm Belgesi ile birlikte defin kaydı yapılması ve cenazenin yıkama-kefenleme işlemleri için cenaze aracı ile cenazenin morga alınması sağlanır.
Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise; hastanenin düzenleyeceği ölüm belgesi alındıktan sonra Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak cenaze aracı talep edilir.
Ölüm olayı adli vaka ise; Adli Tıp Morgunda otopsisi tamamlanan cenazeler için Adli Tıp Kurumunca düzenlenen Ölüm Belgesi alınır. Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak araç talep edilir. Cenazeye ilişkin ölüm belgesi ile birlikte Defin İşleri Şefliği tarafından defin kaydı gerçekleştirilir. Ölüm Belgesi olmayan cenazeler personellerimizce teslim alınmaz.
Aile kabri almak isteyen vatandaşlarımız, Belediyemiz Cenaze Hizmetleri Birimine nüfus cüzdanları ile şahsen başvurarak, aile kabri satışımızın olduğu mezarlıklarımızdan olmak şartı ile çok kısa bir süre içerisinde işlemleri tamamlanmaktadır.
Cenazenin, önceden satın alınmış boş yere veya aile kabrine gömülmesi için, boş mezar yeri veya aile kabri aile yakınları tarafından birimimize gösterilir. Aileye tahsis edildiği anlaşılan mezar yerine cenazenin defnedilmesi sağlanır.
Cenazelerin nakli, vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda mezarlıklarımıza Cenaze araçlarımızla gerçekleştirilir.
Cenazenin bir başka Şehire naklinin talep edilmesi durumunda cenaze aracı ile ücretsiz nakil işlemi yapılmaktadır.
Cenazenin bir başka Şehirden ilçemize nakli talep edildiğinde; Kırşehir-Nevşehir-Kayseri illerinden ve Kayseri Erkilet Havalimanı ve Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan cenaze aracı ile ücretsiz nakil işlemi yapılmaktadır.
Vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında olarak daha hızlı ve doğru hizmeti vererek acılarını bir nebze de olsa hafifletmek ilkemizdir. Bu bağlamda;
Cenaze aracı ve cenaze nakil hizmeti
Kefen desteği
Mezar yeri eşilmesi
Mezarlığa briket ve mezar kapağı nakledilmesi
Taziye Çadırı Kurulumu
Sandalye-Masa temini
Kış günleri taziye çadırı içine soba kurulması
Semaver ve çay şeker temini
Birimimiz tarafından gerçekleştirilir.
Yapılan tüm bu hizmetler ücretsizdir.
Cenaze iş ve işlemleri sırasında veya sonrasında vatandaşlarımızın, gelenek ve örfümüze yanlış yerleşmiş bahşiş veya helallik adı altında personelimize ödeme yapmamaları, kurumumuzun daha verimli hizmet sunmasını sağlayacaktır.
Birim Müdürü
Ayşe AYSU