KAÇAK KURBAN SATAN VE KESENLERE ALET OLMAYIN

7 ay önce

KAÇAK KURBAN SATAN VE KESENLERE ALET OLMAYIN

Sayın konuklarımız Hacıbektaş’a hoş geldiniz.

– Hacıbektaş’da yasalar gereği kurban satış yeri belediye mezbaha tesisleridir.

– Kurbanlıklar veteriner hekim kontrolündedir.

– Belediye tesisi diye yada başka vaatlerle sizi çevirip kaçak kesim yerlerine götürenlere alet olmayın.

– Çevre ve insan sağlığına zararlılara uymayın.

– Kaçak satış ve kesim yapanların nereden nasıl geldiği menşeinin ne olduğu hastalıklı olup olmadığı bilinmeyen kurbanlıklarına yönelmeyin.

– İlçe meydanında dokunulmazlıklarını ilan eden kaçak kesim yerlerine sizi götürmek isteyen satıcılara müdahale edilmediğini gördüğünüz de ilgili devlet kurumlarınca neden bunlara göz yumuluyor diye değerlendirin.
– Belediye tesislerinde zabıta bulunur. Tesislere gidiş ve gelişlerde belediyece yardımcı olunur.

– Hacı Bektaş Veli’nin dürüst olmayan bir adamın kurbanını bağışlamasını kabul etmediğini hatırlayın 1 dakikada olsa neden kabul etmediğini düşünün.

Belediye Başkanlığı

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş