Aşık Mahzuni Şerif Anması – Çilehane

Bu yıl 18’incisini düzenlediğimiz Mahzuni’yi Anma Etkinliklerini Covid-19 salgınının gölgesinde gerçekleştirdik. Çilehane’de gerçekleştirdiğimiz tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Hacıbektaş İlçe Başkanı Orçin Danacı, Hacıbektaş Belediyesi Meclis Üyeleri, Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok , “Gönül isterdi ki geçen yılkı gibi Mahzuni babaya yakışır bir etkinlik yapmak istiyorduk. Fakat koronavirüs salgını nedeniyle alınan bu tedbirlerden dolayı dar çerçevede katılımın az olduğu bir etkinlikte bir aradayız. Sayımız ne kadar az olursa olsun ben şunu iyi biliyorum; milyonların gönlündeki Mahzuni baba anılmaktadır. Halen onun söylediklerinin ne kadar doğru olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz” dedi.
Anıtı başında gerçekleştirilen tören İlçemiz gençleri Emre Yücel, Hasret Bozdağ ve Can Taşdemir’in Mahzuni’ türkülerini seslendirmesinin ardından mezara çiçek bırakma ile son buldu.
#hacıbektaş #hacıbektaşbelediyesi #hacıbektaşveli #evdekal #mahzuni

Aşık Mahzuni Şerif Anması – Çilehane