57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programı.

57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programız Yayınlanmıştır.

Sevgili canlar, bu yıl 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ni 15-16-17-18 Ağustos tarihlerinde her yıl olduğu gibi Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile icra edeceğiz.

Bilindiği gibi tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeni ile bu yıl; kapalı alanlardaki tüm sergi-panel-konser-gösteri-cem etkinliklerimizi yapmama kararı aldık. 56 yıldır gerçekleştirilen etkinliklerimizi bu yıl küçük çapta, halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirleri alarak;

15 Ağustos Cumartesi günü Kent Meydanında ‘’ Hünkar’ın 800 yıl önce ”Kadınları Okutunuz” dediği topraklarda, – Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetlerine – dikkat çekip farkındalık yaratmak adına; bu yıl sahnemizi sadece kadınlarımıza emanet edip – KADINCIK ANA HALK KONSERİ – adında mini bir konser gerçekleştireceğiz.

“Erkek, dişi sorulmaz, muhabbetin dilinde.

Hakkın yarattığı her şey yerli yerinde.

Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok.

Noksanlık da, eksiklik de senin görüşlerinde.”

Diyen Hünkar’ın sözleriyle – İstanbul Sözleşmesine – dikkat çekmeye çalışacağız.

16 Ağustos Pazar günü yapılacak Resmi Açılış Programını, Kemal Kılçdaroğlu Kültür Merkezinde düzenleyecek olup; yine halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirleri alarak, salon kapasitenin yarısını kullanacak şekilde, protokol katılımı ile gerçekleştireceğiz.

Şimdiden katılım yapacak tüm Canlara teşekkürü borç bilir, katılan misafirlerimizin, esnaflarımızın ve halkımızın, görevlilerin uyarılarına, maske-mesafe-hijyen kurallarına özen göstermelerini rica eder, Aşkı Niyazlarımızı sunarız…

Anma Kurulu Adına.